Saya suka blog ini

Sabtu, Julai 24, 2010

Melukis Mural






Langkah untuk melukis mural:

1. Klik mouse sebelah kanan dan save images as ke dalam dokumen dalam computer.

2. Buka semula file gambar yang telah disimpan dan papar pada lcd

3. Lukislah mengikut paparan yang telah dipancar di dinding yang anda mahukan.

4. Lukis tone warna mengikut paparan yang ditunjukkan dan pilih warna yang anda mahukan.

5. Anda tidak perlu menjadi seorang pelukis professional untuk melakukan semua ini.

6. Belajar adalah proses peniruan… selamat mencuba.

7. Sekiranya anda telah dapat meniru apa yang telah saya nyatakan, harap dapat mengirim gambar mural yang anda telah buat semoga menjadi sumber inspirasi bersama.

4 ulasan:

United World Poets berkata...

Great website. I love the pictures.

Fauziah berkata...

it is not my pictures...its from the website that I collect for an inspiration...

a berkata...

hehehe.... saya dan rakan memang dah buat macam tu tahun lepas di sekolah kami...
dari segi melukis,... takde masalah sangat.... tetapi,... bila nak mewarna,..... hehehe...... kurang lawa..

Fauziah berkata...

akak dulu pun x reti melukis dan mewarna...teknik ni boleh guna dgn memaparkan gambar asal pd dinding. trace semula ikut ton warna yg ada...perlahan2 buat kombinasi warna. insyaallah berjaya...belajar dr peniruan...